Home Food and drink Hotel check in Fashion Technology News Game live Adult education health Travelling guideline House Business Kids Sports life News Intelligent Cars Finance Entertainment

David Attenborough-en 96 år gammel "earth guardian" nominert til Nobelprisen igjen

2022-09-22

Vi har grunn til å tro At Attenborough kan være en av de travleste gamle menneskene i verden. Sir David Attenborough er en av de nominerte Til årets Nobels Fredspris, han har vært mest kjent for sin dyreliv TV-serie. Han skrev også mange bøker og vant en rekke priser inkluderer Bafta og Emmy awards, og han ble adlet i 1985.

"Han er s pust av sunn fornuft i denne gale verden"

De siste årene har ekstremt klima, krig, matmangel, økonomisk nedgang, politisk konfrontasjon, alvorlig sosial polarisering og andre problemer blitt stadig mer alvorlige. For en gammel mann som kjører på kanten av livet, er tiden spesielt liten for ham.

Da Attenborough mottok lifetime achievement award av UNEPS "earth Guardian Award" den 21. April i år, la Han tydelig frem sin egen kunnskap: "i den tiden vi er i, må verden jobbe sammen som en samlet helhet."

Fra den gamle fisken for 380 millioner år siden, fra blomster til dinosaurer, er det mer enn 40 arter av dyr og planter oppkalt Etter Attenborough.

I juni 2022 tildelte Storbritannia Attenborough TITTELEN SIR for andre gang i anerkjennelse av hans fremragende tjeneste innen tv-kringkasting og miljøvern; i juli kalte forskere den tidligste kjente skapningen med bein funnet i et 560 millioner år gammelt fossil Hans Navn Attenborough; og i August ble Han nominert Til British National Television Awards for sin dokumentar "green planet" sendt på BBC tidligere i år. Attenborough ble nominert til Nobels Fredspris igjen i 2022.

"Han er et pust av sunn fornuft i denne gale verden."Patrick Moran kommenterte change.org nettsted på" Nominere Sir David Attenborough til Nobels Fredspris " nettside.

"Til jorden ,som et menneske, føler jeg meg skyldig"

I 1979 sendte BBC Attenboroughs første epokegjørende naturdokumentar "life on earth". I de neste 43 årene laget han dusinvis av klassiske naturdokumentarer.

I den siste episoden av ni "Life Series" - dokumentarer sto Attenborough foran kameraet og høytidelig advarte verden: "vi kan ødelegge verden".

"Endrer Vi Planeten Jorden?"og" Kan Vi Redde Planeten Jorden ? "utgitt i 2006 viste akselerasjonen av global oppvarming og forekomsten av ekstremt klima. Attenborough krevde umiddelbar handling for å forhindre katastrofer.

  1. dokumentarfilmen "climate change-the facts" diskuterte risikoen for klimaendringer og mulige løsninger, som Ble rost Av Britiske daily "The Guardian" som "i en tid da den offentlige debatten ser ut til å bli hysterisk, er det veldig godt å vise hva som kan stole på."

Den 4. oktober 2020 lanserte Netflix En annen dokumentar av David Attenborough: "et liv på vår planet". I dokumentaren, stående på ruinene Av Tsjernobyl, gråhåret gammel mann kalt for overfor miljøkrisen holdent og behandle annet liv på jorden vennlig. Denne dokumentaren viser også virkningen og skaden av menneskelig atferd på naturen ved utviklingen av moderne sivilisasjon: "islaget er riddled med hull, sledehunden er tvunget til å svinge i vannet, koralen blekes til døden på grunn av oppvarming av sjøvannet..."

Da Han ble spurt om hvorfor Han ønsket å lage en slik dokumentar, Sa Attenborough: "Til jorden, som menneske, føler jeg meg skyldig. "Dette er en snill gammel mann som soner for jorden for hele menneskeheten på sin egen måte. I slutten av dokumentarfilmen la han fram forslag til bærekraftig utvikling basert på noen vellykkede tilfeller av reversering av økologisk skade: energisubstitusjon, deling av ingen fiskeområder... Etter hans syn har mennesker en unik evne blant alle skapninger på jorden-evnen til å forestille seg en fremtid og streve for å oppnå det.

I den nye dokumentarfilmen "a perfect planet" utgitt i 2021, Gir Attenborough linsen til utviklingslandenes innsats, " nå endrer en ny dominerende kraft jordens overflate: mennesker. For å beskytte vår perfekte jord må vi sørge for at vi blir en kraft for det gode."

Attenborough påvirker vanlige mennesker, forskere, myndigheter og organisasjoner

"Attenborough er min favoritt person. Jeg vil være en dyreliv explorer, " Sa Oscar Lanham, en 8 år gammel grunnskole student I Storbritannia.

Annelies andringa, en marinbiologisk forsker Fra Filippinene, sa: "hans dokumentar gjorde meg klar over at det er veldig viktig å spre informasjonen om naturvern.

New York Times sa at han har en "fortelling Fra guds perspektiv" og en umettelig nysgjerrighet, for å skildre en mer bærekraftig fremtidssyn for hundrevis av millioner av seere.

Simon Barnes, en miljøforkjemper og forfatter sa: "hvis verden virkelig trenger å bli frelst, vil ingen være mer oppmerksomme og hengivne Enn Attenborough."

Attenborough håper å inspirere folks entusiasme for å bevare økologisk sikkerhet gjennom historien om livet selv. Hans metode ble møtt av svar. I" blue planet II " lansert i 2017 utløste tragedien av skilpadder som ble viklet inn i plast under linsen starten på en storskala reduksjon av plastforsyninger i STORBRITANNIA og til og med verden.

I 2021, på cop 26, adressert Attenborough verdens ledere: "vi er ikke lenger et isolert land som bare bryr seg om våre egne behov og sikkerhet ... Gjennom globalt samarbeid... Vi kan føle ekte sikkerhet for første gang i hele menneskehetens historie."

Disclaimer: This article is reproduced from other media. The purpose of reprinting is to convey more information. It does not mean that this website agrees with its views and is responsible for its authenticity, and does not bear any legal responsibility. All resources on this site are collected on the Internet. The purpose of sharing is for everyone's learning and reference only. If there is copyright or intellectual property infringement, please leave us a message.
©copyright 2009-2020 Alexa Daily      Contact Us   SiteMap